- تاثير چاي سبز در مقابله با باکتريهاي مقاوم به آنتيبيوتيک
به گزارش ايسنا، شيوع باکتريهاي مقاوم به آنتيبيوتيک يکي از بزرگترين تهديدها در حوزه سلامت جهاني است. محققان همواره به دنبال راهکاري براي رفع اين بحران بودهاند و نتايج بررسيهاي اخير نشان ميدهد ترکيبي در چاي سبز وجود دارد که ميتواند تاثيرگذاري داروهاي موجود را در از بين بردن اين باکتريها تقويت کند.
از اوايل دهه 1930 ميلادي داروهاي آنتيبيوتيک در درمان عفونتهاي باکتريايي فاکتور کليدي به حساب ميآيند. با اين حال مطالعات نشان ميدهد باکتريها و قارچها به سرعت در حال مقاوم شدن به داروهايي هستند که پيش از اين براي مقابله با آنها توليد شدهاند. در چنين شرايطي عفونتهاي ناشي از باکتريهاي مقاوم به دارو در مدت زمان طولانيتري درمان شده و گاهي اوقات حتي درمان آنها ممکن نيست.
طبق اعلام مرکز کنترل و پيشگيري از امراض آمريکا تنها در آمريکا سالانه دو ميليون نفر به باکتريهاي مقاوم به دارو آلوده ميشوند و حدود 23 هزار نفر جان خود را از دست ميدهند.
در اين بررسي اخير ترکيبي از چاي سبز مورد مطالعه قرار گرفت که نشان داد اين ترکيب ميتواند اثربخشي داروهاي آنتيبيوتيک را تقويت کرده و باکتريها را از بين ببرد.
محققان انگليسي در بررسي جديد خود روي باکتري سودوموناس آئروژينوزا متمرکز شدند. اين باکتري ميتواند موجب عفونتهاي شديد پوستي، خوني و تنفسي شود. اين باکتري به شکل فزايندهاي در حال مقاوم شدن به بسياري از آنتيبيوتيکهاست و در حال حاضر با ترکيبي از داروها درمان ميشود.
به گزارش مديکال نيوزتودي، چاي سبز حاوي ترکيبي موسوم به اپيگالوکتشين است. در اين بررسي محققان انگليسي اين ترکيب را با آنتيبيوتيک آزترئونام استفاده کردند که مشخص شد اين ترکيب تعداد باکتريهاي سودوموناس آئروژينوزا را در بافت آزمايشگاهي کاهش ميدهد.
درباره این سایت